CELLER MAS PATIRÀS

D.O Empordà

CELLER MAS PATIRÀS

Els vins

 

La producció de vi és volgudament molt reduïda: un cop quallat el raïm, s’elimina una part important de la collita per tal d’extreure dels ceps la màxima expressió de la terra baixempordanesa; endemés, durant la verema, els raïms, sobremadurats, se sotmeten a una primera tria a la vinya i a una rigorosa selecció posterior al celler, la qual cosa afavoreix la qualitat, tot limitant considerablement el nombre d’ampolles.

Elaborem els següents vins:

BLAU TRAMUNTANA

Composició: 65% syrah, 35% garnatxa negra. Producció: 4.000 ampolles. Fermentat en inoxidable a temperatura controlada. Madurat deu mesos en dipòsit i arrodonit un any a l’ampolla. Els pòsits s’eliminen per simple gravetat. És equilibrat, té una gran estructura, és molt fruitós a la degustació i és d’evolució lenta al llarg del temps. Convé beure’l un punt fresc i es recomana decantar-lo deu minuts abans de consumir-lo.

BLAU TRAMUNTANA ENVELLIT

Envellit en bóta de roure. El mateix cupatge que l’anterior. Producció: 5.000 ampolles. Presenta aromes de maduixa i fruites de bosc amb un toc cítric de taronja i suaus notes de criança, espècies i herbes aromàtiques que formen un conjunt complex i harmònic. És carnós i refrescant en boca. La fruita afavoreix un fàcil i agradable pas de boca que arriba a un final on els tanins es mostren ferms, però polits per una criança en bóta que respecta la personalitat del vi. Convé decantar-ho abans de consumir-lo.

DOLÇ DE TRAMUNTANA

Mistela elaborada amb syrah i garnatxa negra. Producció: 2.500 ampolles. Deliciosa mistela que envelleix setze mesos en bótes de roure francès i americà i és especialment indicada per acompanyar postres de xocolata i fruits secs.

Les vinyes

Les varietats emprades són la garnatxa, la carinyena i el syrah.

Els vins del Mas Patiràs s’elaboren exclusivament amb els raïms de les diferents parcel·les de la finca, a l’estil d’un “chateaux” o “pago”, treballades pel mateix equip que té cura del jardí botànic.

Disposem d’un total de set vinyes plantades amb 7.700 ceps de garnatxa negra, 6.000 ceps de syrah i 2.550 de carinyena, que es conreen tot seguint els criteris de l’agricultura tradicional o ecològica, encara que sense acollir-nos expressament i legal a la mateixa.

Les vinyes, situades a cavall de la fi de la serralada transversal i a tocar de la litoral, en un indret geològicament complex, presenten sòls de gresa i francoarenosos, al costat d’altres argilosos i de pissarra.